• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Nieuw contract Kwiatkowski gaat veel geld kosten"

  Patrick Lefevere: "Michal was ervan overtuigd dat hij kon winnen."

  Patrick Lefevere heeft met de Pool Michal Kwiatkowski een zoveelste wereldkampioen in zijn team. "Ik denk dat het de tiende is", zegt de teammanager van Omega Pharma-Quick Step aan Sporza. "Maar nu was het wel een tijdje geleden: van Paolo Bettini in 2007."

  Lefevere was dolgelukkig: "Iedereen weet of weet het niet, dat ik Michal in 2008 als junior een eerste keer getest heb: hij en Peter Sagan op 28/08/08. Sagan hebben we verloren, Kwiatkowski hebben we gehad."

  "Ik ben heel trots. Michal is een trouwe renner en een super klasbak. Woensdag trainde hij 240 kilometer met de Belgen en hij deed er nog een uur bij. Hij was er ook van overtuigd dat hij kon winnen."

  "Hij komt een beetje trager dan Sagan. Hij heeft twee jaar bij een Spaanse ploeg gezeten, waar hij tijd verloren heeft. Maar dat vind ik niet erg. Op je 24e moet alles nog komen. Ik heb soms de indruk dat het bij Sagan al een beetje erover is en dat  het bij Kwiatkowski nog moet beginnen."

  In de Tour, waarin het niet goed liep voor de Pool, hadden manager en renner een serieus gesprek: "Hij wou absoluut investeren voor een goed klassement in de Ronde van Frankrijk. Hij is niet dom, komt van het Oostblok en daar houden ze van dollars. Hij kent de salarissen voor goeie Tour-renners. Maar ik denk dat we het hem de komende twee jaar zullen afraden."

  "We kunnen beter mikken op klassiekers en kleine ronden van een week. Anders moet hij zes à zeven kilogram vermageren om te kunnen wedijveren met een Quintana en anderen... Dat is moeilijk."

  Kwiatkowski heeft nog een contract voor 2015. "We zijn aan het onderhandelen voor 2016-2017. Dat zal veel geld kosten. Maar het is oververdiend."