• home
 • video
 • pas verschenen

  "Addy reageerde op "Fucking nigger, get up!""

  Waasland-Beveren brengt begrip op voor de kopstoot van David Addy aan het adres van Joachim Van Damme van KV Mechelen. Addy, die prompt werd uitgesloten, zou gereageerd hebben op een racistische uitspraak van Van Damme, die dat ontkent.

  Iets na het halfuur sloegen de stoppen door bij Addy. Na een tackle van Van Damme reageerde Addy met een kopstoot. "Hoewel we de feiten afkeuren, kunnen wij ook begrip opbrengen voor zijn reactie", luidt het bij Waasland-Beveren.

  "De reactie van Addy werd veroorzaakt door een provocerende en racistische uitspraak van Joachim Van Damme. Hij riep "Fucking nigger, get up!". Zulke zaken kunnen niet op een voetbalveld."

  "Wij kennen Addy als iemand die opkomt voor zijn woord. Hij heeft op geen enkel moment al blijk gegeven van disciplinaire problemen, op het veld noch ernaast."

  "Addy wil zich voor zijn spijtige emotionele reactie verder verantwoorden voor de bond. Wij geven nu het vertrouwen aan de voetbalbond om hierin een uitspraak te doen."

  Van Damme: ""Fuck off, get up", heb ik gezegd"

  Joachim Van Damme houdt ook vandaag vol dat hij David Addy niet verkeerd heeft bejegend. "Ik heb echt niets racistisch gezegd, desnoods moeten de beelden maar geanalyseerd worden", zegt Van Damme. "Ik heb "Fuck off, get up" gezegd. Dat hoort ook niet, maar dat was het. Een racistische uitspraak, laat staan bedoeling, heb ik nooit gedaan of gehad." KV Mechelen laat weten de tv-beelden te zullen opvragen.