• home
 • video
 • pas verschenen

  Nico Sijmens houdt het na 14 profjaren voor bekeken

  Nico Sijmens: "Ik had graag afscheid genomen met een zege."

  In zijn eigen gouw, in Tienen, heeft Nico Sijmens de remmen een laatste keer dichtgeknepen. "Ik ben blij dat het mijn laatste koers was", zegt de 36-jarige Sijmens. "Maar ik wou bewust geen tralala maken rond mijn afscheid."

  Nico Sijmens begon zijn carrière in 2001 bij Vlaanderen-T Interim. Hij ontpopte zich als een verdienstelijk klimmer. In 2004 stapte hij over naar Landbouwkrediet, vanaf 2009 begon hij zich bij Cofidis meer te schikken in een helpersrol. Zijn laatste seizoen verdedigde hij de kleuren van Wanty-Groupe Gobert.

  "Het gevoel om ermee te stoppen stak de kop op eind april, begin mei. Ik had gedacht dat het zou weggaan, maar het is alleen maar sterker geworden", vertelt Sijmens.

  "Er staan eigenlijk nog twee koersen op mijn programma, maar ik ga aan de ploeg vragen om me een plezier te doen. Ik wou graag in deze profkoers in Tienen stoppen, omdat ik hier de voorbije drie jaar had gewonnen. Ik wou graag met een zege afscheid nemen, maar dat is helaas niet gelukt (Jens Keukeleire won, red)."

  "Ik ben blij dat het mijn laatste koers was. Het was na 14 jaar tijd om er een punt achter te zetten. Ik heb het wielrennen in al die jaren fel zien veranderen. Het is zakelijker geworden. Met de opkomst van het internet is er ook minder sfeer tussen de renners."

  "Hoe ik herinnerd wil worden? Ik ben altijd discreet geweest. Daarom dat ik geen tralala heb gemaakt van mijn afscheid. Ik zal blij zijn als ze respect tonen voor mijn carrière."

  "19 zeges, dat is toch niet zo slecht"

  Sijmens won in zijn carrière 19 profkoersen. "Maar eigenlijk zijn het er 20, want ik ben in de Vuelta van 2010 tweede geworden in een etappe na Carlos Barredo (die op doping werd betrapt). Vier jaar later win ik die etappe toch nog. Spijtig, wel."

  "Voor de rest zijn de hoogtepunten in mijn carrière een ritzege in de Ronde van Wallonië, mijn derde plaats in de Brabantse Pijl en mijn bronzen medaille op het BK 2005 (toen Baguet won, red). 19 zeges, dat is toch niet zo slecht."

  Sijmens wordt tweede (of eerste?) in de Vuelta