• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren fietst volgend seizoen in AG2R-shirt

  Johan Vansummeren reed de voorbije vijf jaar bij Garmin.

  Johan Vansummeren heeft een tweejarig contract bij het Franse AG2R ondertekend. De 33-jarige renner komt over van Garmin-Sharp, waar hij einde contract was. "Hij is een krijger en kan het team veel bijbrengen", klinkt het op de ploegwebsite.

  Johan Vansummeren vertoeft momenteel met de Belgische selectie in Ponferrada voor het WK wielrennen. Op een persconferentie liet hij eerder deze week optekenen dat hij al wist waar hij volgend seizoen zou rijden.

  Dat blijkt nu bij de Franse WorldTour-ploeg AG2R te zijn. "Johan is een renner die erkend wordt voor zijn uitstekende capaciteiten als ploegmaat. Hij werkt hard en staat er op elk terrein, zowel op de kasseien als op de glooiende omlopen. Hij is een krijger en kan het team veel bijbrengen", zegt ploegleider Vincent Lavenu.

  De 33-jarige Belg tekent een contract voor twee jaar. Hij komt over van Garmin-Sharp, de ploeg die volgend jaar fusioneert met Cannondale. Bij AG2R wordt Vansummeren ploegmaat van Jan Bakelants. Die komt over van Omega Pharma-Quick Step.