• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcel Kittel kan zijn haar nog beter verzorgen

  Marcel Kittel is het uithangbord van de ploeg.

  Alpecin is vanaf volgend seizoen de nieuwe titelsponsor van Giant-Shimano, het team van sprintkanon Marcel Kittel. Alpecin is een Duits merk van haarverzorgingsproducten, dat reclame maakt met de slogan "Doping für die Haare".

  De Nederlandse WorldTour-ploeg zit gebeiteld: Alpecin heeft een sponsorcontract voor vier seizoenen afgesloten. Het Duitse merk heeft een voorliefde voor wielrennen. Oud-ronderenner Jan Ullrich is ambassadeur van Alpecin. En eind jaren 60 sponsorde Alcina, het merk voor vrouwen, al de wielerploeg Batavus-Continental.

  Bij Giant-Shimano rijden twee Belgen: Bert De Backer en Dries Devenyns. Voor Devenyns is het verhaal bij het Nederlandse team eind dit seizoen afgelopen. Hij zoekt andere oorden op."

  "Er is interesse van enkele ploegen. Wie kan ik nog niet zeggen, het zijn tot op heden slechts verkennende gesprekken, maar ik denk dat alles wel in orde komt", stelt Devenyns.

  "Ik heb een zeer goed voorjaar achter de rug. Blijkbaar zijn veel mensen dat al vergeten en ook in de Tour verzette ik bergen werk voor Marcel Kittel en John Degenkolb."

  "Doping für die Haare"

  Opmerkelijk: in Duitsland maakt Alpecin reclame met de slogan "Doping für die Haare (Doping voor het haar)".