• home
 • video
 • pas verschenen

  Mkhitaryan is volgende Dortmund-speler in lappenmand

  Mkhitaryan mist wellicht de CL-match tegen Anderlecht.

  Het blijft blessures regenen bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub moet het de komende weken nu ook stellen zonder draaischijf Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër liep zaterdag een blessure op tegen Mainz en moet wellicht onder meer de CL-match tegen Anderlecht missen.

  Dortmund-coach Jürgen Klopp moet de komende weken zijn tactisch plannetje dus opnieuw aanpassen. Bij de Duitsers vielen de voorbije weken al blessures te noteren van Reus, Sahin, Blaszczykowski en Gündogan.

  Henrikh Mkhitaryan prijkt nu ook op dat vervelende lijstje. De Armeniër blesseerde zich zaterdag in de slotfase van de competitiematch tegen Mainz, die Dortmund met 2-0 verloor. Hij blesseerde zijn rechtervoet en zal volgens de clubarts vier weken aan de kant staan.

  Dat betekent dat Anderlecht Mkhitaryan dus niet hoeft te vrezen in de Champions League. De landskampioen krijgt op 1 oktober Dortmund op bezoek. Dortmund won zijn eerste CL-match tegen Arsenal, Anderlecht speelde 1-1 gelijk bij Galatasaray.