• home
 • video
 • pas verschenen

  Aelbrecht: "Gelukkig was onze verzekering in orde"

  Freya Aelbrecht krijgt een dikke knuffel van de andere Tigers.

  Freya Aelbrecht is de Yellow Tigers gaan uitwuiven op de luchthaven. De geblesseerde volleybalspeelster is er niet bij op het wereldkampioenschap in Italië. "Enorm balen", vertelt de 24-jarige international in De zevende dag.

  Freya Aelbrecht blesseerde zich in de voorbereiding aan haar linkerknie. "In een oefenwedstrijd tegen Duitsland ben ik slecht neergekomen en heb ik mijn voorste kruisband gescheurd", vertelt de energieke speelster. "Dat is enorm balen."

  "Ik was heel kwaad, gefrustreerd en droevig tegelijk. Het WK vindt ook maar om de vier jaar plaats. Het was mijn grote doel van de zomer. Ik had naar dat WK gepiekt."

  Voor het geld spelen de Yellow Tigers niet. De internationals moeten het stellen met een dagvergoeding van 25 euro. "Dat is nu eenmaal zo, we zijn al blij dat we sinds deze zomer goed verzekerd zijn."

  "Zonder die verzekering had ik het nu erg moeilijk gehad met mijn knieblessure. Die verzekering vonden we veel belangrijker dan die dagvergoeding. We spelen nog altijd voor de eer en voor ons land."

  "Club verbreekt contract niet"

  Het WK vindt plaats in Italië, waar Freya Aelbrecht komend seizoen voor het topteam Busto Arsizio speelt. "De club vindt het enorm erg voor mij, ze zijn daar allemaal het hart van in. Ik heb veel berichten gekregen van de coach, van speelsters en van supporters", vertelt ze.

  "Mijn contract wordt niet verbroken. Ze willen me graag houden en kunnen niet wachten tot ik weer kan spelen. Ik ben er nog maar drie dagen geweest om alles in orde te brengen, maar ik kreeg toen al veel energie. Ik kijk er naar uit om er weer te staan."