• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke wordt aandeelhouder bij Rijsel

  Coucke stapt in het sportieve project van Rijsel.

  Marc Coucke, voorzitter van KV Oostende en sterke man van wielerploeg Omega Pharma-Quick Step, gaat investeren in de Franse topclub Rijsel. Hij krijgt 5 procent van de aandelen in handen en wordt daarmee de op 2 na grootste aandeelhouder.

  Coucke was met Etixx, een sportvoedings- en supplementenmerk van Omega Pharma, sinds deze zomer al shirtsponsor van Rijsel. Nu investeert de 49-jarige Coucke ook in het sportieve project van de club.

  "Ik ben hier heel trots op", reageert Coucke op de website van Rijsel. "Rijsel, dat is meer dan een club. Het is een project dat een hele regio verenigt. Een project dat ik samen met voorzitter Michel Seydoux wil laten groeien, bescheiden maar ambitieus."

  Voorzitter Seydoux is ook in zijn nopjes. "Met Marc Coucke halen wij een uitermate visionair en gedreven zakenman aan boord. Dat Marc Coucke, gepassioneerd door sport, in het project stapt van een club die historisch en geografisch zeer dicht bij België aanleunt, hoeft niet te verbazen."

  "Dit betekent niet dat Rijsel morgen zal kunnen wedijveren met de grote Franse en Europese clubs, maar het zal wel in alle rust kunnen voortbouwen aan zijn ambitieuze project. Ik dank Marc Coucke voor zijn investeringen en zijn vertrouwen."

  Wat met KV Oostende en Moeskroen?

  Dat Coucke in het sportieve project van Rijsel stapt, is opvallend. Rijsel werkt namelijk nauw samen met Moeskroen-Péruwelz, dat onder meer enkele spelers van de Franse club huurt. En Moeskroen is in de Jupiler Pro League een concurrent van KV Oostende, de club waar Coucke voorzitter van is.

  Toch klinkt het bij Rijsel dat Coucke zich op korte termijn niet zou bezighouden met het beleid van de ploeg. Op lange termijn zit er mogelijk wel een samenwerking met KV Oostende in. Dat zal dan sowieso gevolgen hebben voor de samenwerking met Moeskroen.