• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme: "Vertrouwen supporters terugwinnen"

  Standard-coach Guy Luzon (l) en -speler Jelle Van Damme (m).

  Na zeven wedstrijden zonder zege - en met de Europa League-campagne van vorig seizoen in het achterhoofd - loopt het morgen op Sclessin niet storm voor Standard-Rijeka. "Ik begrijp de supporters volledig, maar ik ben 100 procent zeker dat we ons uit deze situatie redden", reageert Jelle Van Damme. "Ik houd van druk", zegt coach Guy Luzon aan de vooravond van de Europese wedstrijd.

  Voor de competitie kan Standard op 22.000 abonnees rekenen, voor de Europa League-match tegen de Kroatische nummer 2 Rijeka komen er voorlopig amper 6.000 supporters opdagen.

  "Ik vind het heel jammer dat het publiek nu mort, maar ze hebben dat recht", vindt Jelle Van Damme. "Ik begrijp de supporters volledig. Het is nu aan ons om hun vertrouwen terug te winnen."

  "We kunnen maar één ding doen: vechten. Ik ben overtuigd dat we ons uit deze situatie zullen redden. Daar ben ik 100 procent zeker van."

  "Dan moeten we wel stoppen met praten en ons tonen op het veld. Iedereen moet even voor de spiegel gaan staan, zijn verantwoordelijkheid nemen en inschatten of hij er nog voldoende voor doet of niet."

  "Ik vind ook dat we donderdag moeten winnen. Ik wil sowieso Europees overwinteren."

  Is Standard daar voldoende gewapend voor? "Dat denk ik wel. We hebben goeie spelers, een goeie groep. Ik train elke dag met die jongens. Ik ken dus de kwaliteiten van de groep."

  Coach Luzon: "Ik houd van druk"

  Standard incasseerde 16 doelpunten in zeven wedstrijden. "Daar zijn duizend redenen voor, maar geen enkel geldig excuus", antwoordt Standard-coach Guy Luzon.

  "We hebben goeie spelers, maar nog geen goed team. We werken hard om een goed team te kneden. En ik ben zeker dat ons dat zal lukken. Als je je fouten kent, weet je ook waar je aan moet werken."

  "Ik kan de supporters begrijpen. We leveren geen resultaat. Het is normaal dat ze teleurgesteld zijn. We hebben de middelen om beter te doen en zullen dat ook doen."

  Voelt Luzon druk? "Ik sta altijd onder druk. Toen ik hier vorig jaar aankwam, voelde ik ook veel druk, maar ik houd van druk."