• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet oppermachtig op de Citadel van Namen

  Greg Van Avermaet zegeviert in de GP van Wallonië.

  Greg Van Avermaet heeft de GP van Wallonië gewonnen. Op de Citadel van Namen had de BMC-renner het meeste kruit in de benen en kletste hij iedereen uit zijn wiel. Tony Gallopin en Jan Bakelants moesten vrede nemen met plaats twee en drie.

  Een vroege vlucht van zes renners, onder wie onze landgenoten Thomas Degand en Serge Dewortelaer, werd al op 100 kilometer van het einde tot de orde geroepen door het peloton.

  Op 20 kilometer van de streep achtte Jan Bakelants zijn moment gekomen. De winnaar van vorig jaar kreeg het gezelschap van Jelle Vanendert, Fränk Schleck en Greg Van Avermaet.

  De samenwerking tussen het kwartet liep gesmeerd, maar de speelruimte met een uitgedund peloton bleef beperkt tot een halve minuut.

  Op de Citadel van Namen wilde Bakelants zijn huzarenstukje van vorig jaar maar al te graag nog eens opvoeren. Hij trok twee keer ten aanval, maar tevergeefs. Ook Vanendert geraakte niet weg.

  Het tempo viel vooraan helemaal stil, waardoor de achtervolgende groep weer kwam aansluiten. In de sprint beschikte Van Avermaet over de grootste cartouche. De renner van BMC was heer en meester en zet zijn WK-kansen nog wat kracht bij.

  Uitslag GP van Wallonië

  01. Greg Van Avermaet (BMC) - 198,2km in 4u47'17"
  02. Tony Gallopin (Fra) op 2"
  03. Jan Bakelants z.t.
  04. Jelle Vanendert - 4"
  05. Rory Sutherland (Aus) - 6"
  06. Dylan Theuns z.t.
  07. Julien Simon (Fra)
  08. Fränk Schleck (Lux)
  09. Thibaut Pinot (Fra) - 8"
  10. Gaëtan Bille - 9"
  12. Yves Lampaert z.t.
  15. Björn Leukemans - 21"
  16. Olivier Naesen - 23"
  17. Tiesj Benoot - 24"
  20. Floris De Tier z.t.

  "Mooie plek om een koers te winnen"

  • Greg Van Avermaet: "De Citadel is een mooie plek om een koers te winnen. Het was een zeer zware wedstrijd, vooral door de warmte, maar het is een finish die me wel ligt. Op het einde zat ik plots iets te ver, maar in de sprint heb ik het toch kunnen afmaken. Zeker met het wereldkampioenschap in aantocht is dit goed voor mijn vertrouwen."
  • Jan Bakelants (3e): "Ik denk dat ik de enige was in de kopgroep die echt wilde winnen, want Jelle en Fränk hebben naar mijn mening niet 100% doorgereden. Als je Greg wil kloppen, mag je niet met hem naar de streep rijden, maar moet je hem afmatten. Jammer, want ik had graag opnieuw gewonnen hier. Dit is wel positief voor het WK, mijn benen zijn goed."