• home
 • video
 • pas verschenen

  Roef: "Deze ervaring pakken ze me al niet af"

  Roef (r) gisteren op de luchthaven in Istanbul.

  Door de schorsing van Silvio Proto staat de 20-jarige Davy Roef vanavond in het doel van Anderlecht tegen Galatasaray. "Ik zal misschien nerveus zijn, maar je zal het niet zien."

  "Het is snel gegaan", zegt Roef in Het Laatste Nieuws. "Nog maar een dik half jaar geleden lag ik nog op de operatietafel (voor een operatie aan de patellapees, op 7 februari, red) en nu sta ik in de Champions League."

  Begin september stond Roef in het doel tijdens het oefenduel tegen Dordrecht (4-1-winst), in de competitie staat zijn teller op 54 minuten na een invalbeurt voor de geblesseerde Proto op 19 januari op KV Mechelen. En nu wacht meteen de hel van Galatasaray.

  "Ik denk dat het logisch is dat je dan wat nerveus bent. Maar de trainer en de keeperstrainer zeggen dat ik er klaar voor ben. Dan zal het ook wel zo zijn. Het wordt in elk geval een ervaring die ze mij niet meer afpakken."

  De Turk Telekom Arena kan behoorlijk indrukwekkend zijn, met vanavond wellicht 52.000 luidruchtige Turkse fans. "Ik zal er misschien wel van onder de indruk zijn, maar ik denk niet dat dat aan mij te zien zal zijn op het veld. Dan ben ik meestal rustig."

  Na vanavond is het sowieso weer aan Silvio Proto tussen de paars-witte palen. "Silvio is hier een monument, hij wordt door iedereen op handen gedragen en is aanvoerder. Ik heb veel respect voor hem en leer dagelijks van hem op training. Ik sta ook redelijk met mijn voeten op de grond."

  Hasi: "Roef kan niks verkeerd doen"

  Wat er vanavond ook gebeurt, Roef zal er door coach Besnik Hasi niet op afgerekend worden. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij niets verkeerds kan doen", zei Hasi eerder al. "Mijn mening over zijn kwaliteiten zal niet veranderen, ook niet als hij een foutje maakt."

  Op de vraag waarom Roef tegen Lierse niet al vertrouwen mocht opdoen, antwoordde Hasi: "Dat zou een risico geweest zijn. Stel dat Roef toen een blessure opliep, dan hadden we een groot probleem gehad."