• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi behoudt zijn zege tegen Lierse

  Charleroi speelde in de Lierse-uitshirts.

  De 0-2-uitslag in Lierse-Charleroi blijft behouden. Lierse wilde een forfaitzege omdat Charleroi het wedstrijdblad niet geldig ingevuld had, maar dat vindt de Geschillencommissie "onredelijk". Charleroi behoudt zijn punten, maar moet wel een (kleine) boete betalen.

  Op 23 augustus verliep de aanloop naar Lierse-Charleroi erg tumultueus. De bezoekers mocht niet in hun eigen kleuren spelen en het duurde lang tegen ze de uitshirts van Lierse aantrokken.

  Lierse klaagde achteraf dat Charleroi door het tumult het wedstrijdblad zogezegd niet goed ingevuld had. En het wilde de 0-2-nederlaag in een 5-0-forfaitzege laten omkeren. Maar de Geschillencommissie van de KBVB hapte niet toe.

  "Al die gebeurtenissen voor de match hebben geen invloed gehad op de uitslag. Een forfaitscore zou onredelijk zijn", klinkt het.