• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Gezonde ambitie is om derde te worden"

  Anderlecht vertrekt richting Turkije.

  Anderlecht is vanmorgen op het vliegtuig naar Turkije gestapt. Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock staken nederigheid en ambitie in hun koffer. Ze willen een puntje meegraaien in hun CL-openingsmatch bij Galatasaray.

  Anderlecht zit in een bijzonder pittige CL-groep met Arsenal, Borussia Dortmund en Galatasaray. Een bezoek aan de Turkse topploeg is de eerste afspraak voor paars-wit. En meteen een cruciaal rendez-vous.

  "Als we niet zouden verliezen morgen, hebben we een goeie uitgangspositie in onze groep. Normaal zijn Arsenal en Dortmund van een andere categorie, dus wordt deze match heel belangrijk", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

  "We mogen in deze groep niet te hoog van de toren blazen, maar ons doel is wel om te overwinteren. En dat kan vanaf de derde plaats. Morgen zullen we al zien hoe ver we met deze groep staan. Benieuwd hoe onze talenten hun streng trekken."

  "We weten uit ervaring hoe moeilijk het is om te overwinteren vanuit de CL-groepsfase. Het niveau van de Belgische competitie leunt meer aan bij de Europa League, maar voor de financiële kant wil je altijd naar de CL. Het is een enorme vetpot op een budget van 40 miljoen euro."

  Vanden Stock: "Beter doen dan vorig seizoen"

  Vorig seizoen beleefde Anderlecht een CL-afknapper met een puntje uit zes matchen, terwijl het over overwinteren sprak. "Vorig jaar dachten we dat we kansen hadden tegen Olympiakos en Benfica", herinnert voorzitter Vanden Stock zich bij Sporza.

  "Nu zitten we in een buitengewoon sterke groep, met de Engelse titelkandidaat Arsenal en Dortmund dat een handvol wereldkampioenen in zijn team heeft. Maar de ambitie is om beter te doen dan vorig jaar."

  "Ik vind het geen voordeel om buitenshuis te starten. Galatasaray heeft een sterke thuisreputatie. Het zou al een succes zijn als we met een puntje naar huis terugkeren."

  "Ik denk wel dat we beter gewapend zijn dan vorig jaar. We kunnen het beter doen met onze jonge spelers die een jaartje extra ervaring hebben."