• home
 • video
 • pas verschenen

  Wannes Van Laer plaatst België als eerste landgenoot voor de Olympische Spelen van Rio 2016

  Voor Van Laer worden het de tweede Olympische Spelen.

  Wannes Van Laer heeft in het Spaanse Santander ons land verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen van Rio 2016. Op het WK in de Laser-klasse zeilde Van Laer naar een plaats in de "Gold Fleet", de finale-reeksen.

  Op het WK in Santander wordt de helft van de plaatsen voor de Olympische Spelen 2016 al toegewezen per land. Wannes Van Laer kon België nu al kwalificeren door tijdens de eerste vier kwalificatiereeksen naar een plaats in de "Gold Fleet" te zeilen, wat ons land automatisch een olympisch ticket oplevert.

  "Ik ben enorm tevreden om België nu al te kunnen kwalificeren voor de olympische zeilregatta van Rio 2016. Dit was mijn hoofddoel en ik ben blij dat ik dit zo vroeg al heb kunnen waarmaken", zegt Van Laer, die er op de Spelen in Londen ook al bij was.

  De 29-jarige Van Laer beleeft nochtans een moeilijk WK. "Ik heb talloze uren in de protestkamer doorgebracht door problemen met de resultaten van de eerste 2 reeksen. Terwijl iedereen al op zijn hotelkamer was, zat ik nog in de jurykamer. Dat was mentaal en fysiek bijzonder zwaar."

  Van Laer staat voorlopig op een 21e plaats, maar hoopt in de finale nog wat te klimmen. "Ik wil mij volledig focussen op een mooi resultaat. Als we iedere dag enkele plaatsen kunnen winnen, dan kunnen we nog een heel mooie eindklassering uit de brand slepen."