• home
 • video
 • pas verschenen

  Okriasjvili na veel oponthoud terug op weg naar Genk

  Okriasjvili speelde en scoorde zondag tegen Ierland.

  Tornike Okriasjvili staat weer met extra-sportief nieuws in de belangstelling. Drie weken geleden mocht de Genk-speler het na een dronken nachtelijke ruzie met ploegmaat Anele uitleggen op het politiekantoor, nu zat hij na een interland met Georgië één nacht vast op de luchthaven van Istanbul. Intussen is de middenvelder terug op weg naar de Cristal Arena.

  Okriasjvili speelde zondag met Georgië tegen Ierland de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het EK van 2016. Okriasjvili scoorde ook, de 1-1, maar zag na zijn late vervanging de bezoekers in de toegevoegde tijd toch nog met de drie punten naar huis vertrekken.

  Op de terugweg naar huis ging het mis, weet Het Laatste Nieuws. Okriasjvili vloog via Istanbul, maar geraakte niet door de grenscontrole in de Turkse stad. Zijn Schengenvisum, om vanuit niet-EU-landen zoals Turkije en Georgië naar EU-landen te reizen, was verlopen.

  Zijn Belgische werkvergunning had de Georgiër wel op zak, maar dat baatte niet. Hij werd uren vastgehouden op het douanekantoor en moest daarna zijn intrek nemen in een hotel op de luchthaven.

  Okriasjvili terug in het land

  Na een calvarietocht vloog de middenvelder van Genk vanmorgen terug naar Brussel. Ook daar waren er nog problemen met zijn visum, maar na enkele uren kon Okriasjvili zijn lijdensweg naar Genk voltooien.

  Of de Georgiër zondag aan de aftrap komt in de topper van zondag tegen Club Brugge hangt af van zijn fysieke paraatheid. "Okriasjvili zal eerst een fitheidstest ondergaan. Slaagt hij daarop, dan komt hij in aanmerking voor de wedstrijd van zondag", zegt McLeish.

  De problemen met Okriasjvili waren een doorn in het oog van coach Alex McLeish. Een fotograaf kon het notitieboekje van McLeish op de gevoelige plaat vastleggen en daarin stond: "Okri not here after playing at home in Georgia on Sunday. 96 hours missing!!" (zie foto onderaan)