• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrari-baas Di Montezemolo zegt arrivederci

  Het hoofdstuk Di Montezemelo is afgelopen bij Ferrari.

  Ferrari-topman Luca di Montezemolo (67) heeft zijn afscheid als voorzitter van de Italiaanse autoconstructeur en Formule 1-renstal Ferrari aangekondigd. Sergio Marchionne, bestuurder van moederbedrijf Fiat, volgt hem op.

  Luca di Montezemolo stopt op 13 oktober na de viering van het 60-jarige jubileum van Ferrari.

  De 67-jarige Italiaan, al bijna 23 jaar aan het roer bij Ferrari, lag onder vuur na de slechte resultaten van de Scuderia in de Formule 1. Ferrari wacht al zeven jaar op een nieuwe wereldtitel.

  Ook dit jaar zal het Ferrari niet lukken. Fernando Alonso (links op de foto) volgt in de stand al op 117 punten van WK-leider Nico Rosberg (Mercedes).

  De thuisrace op het circuit van Monza liep afgelopen weekend uit op een fiasco. De Ferrari van Alonso hield er na 29 ronden mee op, terwijl zijn Finse ploeggenoot Kimi Räikkönen slechts als negende de finishvlag passeerde.

  Autoverkoop

  Naast de prestaties in de Formule 1 verschillen Luca di Montezemolo en Sergio Marchionne ook van mening over de autoverkoop van Ferrari. Di Montezemolo wou de exclusieve status van Ferrari behouden en de verkoop beperken tot 7.000 bolides per jaar. Marchionne wil Ferrari inzetten in de strijd met andere luxemerken.

  Begin dit seizoen moest teambaas Stefano Domenicali al opstappen bij Ferrari. Di Montezemolo begon in 1991 als president van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Onder zijn hoede snelde Michael Schumacher van de ene naar de andere wereldtitel.