• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic haakt af voor Daviscup-duel met India

  Servië moet de klus tegen India klaren zonder Djokovic.

  Novak Djokovic zal niet aantreden in de play-offs van het Daviscup-duel tussen India en Servië van komend weekend. De Servische nummer één van de wereld is te vermoeid. Het voorbije weekend speelde en strandde hij nog in de halve finale op de US Open.

  "Ik had Novak gisterenavond aan de lijn en hij vertelde mij dat hij niet naar India komt. De reden daarvoor is vermoeidheid", legt bondscoach Bogan Obradovic uit.

  "Hij heeft een enorm zwaar seizoen gehad en heeft nood aan rust. Bovendien zijn de omstandigheden in India allesbehalve ideaal. De lange reis, de hitte en de hoge vochtigheid vergen een (te) zware inspanning."

  Het afhaken van Djokovic, die op de US Open verrassend verloor van de Japanner Kei Nishikori, is een flinke aderlating voor de Servische tennismannen.

  Dusan Lajovic, pas de nummer 61 van de wereld, is nu de "kopman" van het team. Verder maken ook Filip Krajinovic (ATP-107), Ilia Bozoljac (ATP-171) en dubbelspecialist Nenad Zimonjic deel uit van de selectie.

  Vorig jaar bereikte Servië nog de finale van de Daviscup. Toen moesten Djokovic en co nipt het onderspit delven tegen Tsjechië. Nu strijdt het voor het behoud in de Wereldgroep.