• home
 • video
 • pas verschenen

  Mercedes geeft Rosberg sanctie voor aanrijding in Spa

  Dit incident veroorzaakte een stevige rel in het Mercedes-kamp.

  De Grote Prijs van Spa-Francorchamps heeft voor Nico Rosberg nog een klein staartje gekregen. De Duitse WK-leider ging al in de tweede ronde in de clinch met Lewis Hamilton, nota bene z'n ploegmaat bij Mercedes. Het team heeft hiervoor "disciplinaire maatregelen" genomen.

  Nico Rosberg had in Spa-Francorchamps de pole veroverd, maar verspeelde in de eerste ronde al zijn leidersplaats aan ploegmaat Lewis Hamilton. De rivaliteit tussen beide Mercedes-rijders werd nog maar eens bewezen met een aanrijding in de tweede ronde. Rosberg tikte Hamilton aan, die uiteindelijk moest opgeven.

  Volgens Hamilton had Rosberg na de race toegegeven dat hij hem opzettelijk had aangereden. Mercedes riep vandaag de beide kemphanen bijeen om de zaak uit te praten.

  "Nico erkent zijn verantwoordelijkheid en heeft zich geëxcuseerd voor die inschattingsfout", liet Mercedes na de vergadering weten. "We hebben disciplinaire maatregelen genomen."

  "Mercedes blijft voorstander van een harde, maar faire strijd. Dat is de enige correcte manier om het WK te winnen en is goed voor het team, de fans en de F1."

  "Lewis en Nico aanvaarden ook de basisregel van ons team: tijdens de race mag er geen contact zijn tussen de twee Mercedes-wagens. Zo'n incident zal niet meer getolereerd worden. Maar we geloven in Lewis en Nico."