• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Powell en Gay laten zich schuren in Zürich

  Op de 100m gingen Powell en Gay met de billen bloot.

  Op de Diamond League-meeting van Zürich hebben de dubbele achternamen Kemar Bailey-Cole en Veronica Campbell-Brown de 100 meter naar hun hand gezet. Asafa Powell en Tyson Gay mogen zich de grote verliezers noemen.

  De meeting van Zürich is de dertiende en de op een na laatste van het Diamond League-seizoen. Bij afwezigheid van Belgen was het uiteraard vooral uitkijken naar de 100 meter, zowel bij de mannen als de vrouwen.

  Het mannennummer werd verrassend gewonnen door Kemar Bailey-Cole. Bij een tegenwind van 0,3 meter per seconde liep de man uit Jamaïca na 9"96 over de streep. Daarmee zette hij de favorieten een ferme hak. Zijn landgenoot Asafa Powell en Tyson Gay kwamen niet verder dan plaatsen 4 en 9. Gay schoot slecht uit de startblokken en leek in de laatste meters niet voluit meer te gaan door een blessure.

  Bij de vrouwen mocht Veronica Campbell-Brown (foto) de handen in de lucht gooien. Het was haar eerste overwinning in een Diamond League-meeting sinds haar dopingschorsing opgeheven werd wegens procedurefouten.

  De tweevoudige olympische kampioene op de 200 meter haalde het nipt voor de Ivoriaanse Murielle Ahouré (11"04) en de Nigeriaanse Blessing Okagbare (11"06). De Nederlandse Dafne Schippers, de Europese kampioene, strandde op de vierde plaats (11"10).