• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  McLeish: "Zag enthousiaste spelers op training"

  Alex McLeish werd vrijdag aangesteld bij Racing Genk.

  Racing Genk heeft zijn nieuwe coach voorgesteld, de Schot Alex McLeish. "Dit wordt een echte uitdaging", vertelde McLeish. "Of we dit seizoen succes zullen halen, zal wel afhangen van het niveau van de spelers."

  "Ik ben heel blij om weer in het voetbalwereldje te zitten", liet Alex McLeish optekenen bij zijn persvoorstelling. "En zeker om hier in België een geweldige uitdaging te krijgen. Toen Genk me benaderde, vond ik het een fantastische kans."

  "Pierre Denier heeft vandaag de training geleid en ik zag enthousiaste spelers. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog succes halen, maar dat zal afhangen van het niveau van de spelers. Vrijdag (tegen AA Gent, 3-2) zag ik wel al kwaliteit, passie en een geweldige vechtersmentaliteit. Ik wil vooral dat de ploeg telkens alles geeft."

  Hoopt de Schot nog op versterking? "Er bestaat geen enkele coach die dat niet hoopt. Ik vorm geen uitzondering. We zullen wel bekijken of we het team nog wat sterker kunnen maken."

  "We hebben onze tijd genomen om een coach aan te stellen", reageerde voorzitter Herbert Houben. "We hebben veel cv's bekeken, maar we hebben onze zoektocht tot een goed einde gebracht."

  Houben deelde ook nog een sneer uit naar de media. "Er is heel wat foute informatie verschenen over onze situatie. Dat heeft het voor ons alleen nog moeilijker gemaakt. Zorg dus dat de info juist is, dat maakt het ook voor ons leuker."

  Ook sportief directeur Gunter Jacob gaf wat meer uitleg bij de komst van McLeish. "We waren aangenaam verrast dat een vakman als McLeish, die toch het vak leerde van Sir Alex Ferguson, hier coach wou worden. Ook het financiële plaatje werd tot een goed einde gebracht. Beide partijen hebben daarvoor een inspanning gedaan."