• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Casteels: "Staan voor schitterende toekomst"

  Eddy Casteels is trots op zijn Lions.

  De Belgian Lions hebben zich zondag voor de derde keer op rij geplaatst voor het EK basketbal. Ze wonnen ruim bij Wit-Rusland en coach Eddy Casteels kon niet anders dan zijn team te bejubelen. Hij verwacht nog vele mooie momenten.

  Door de zege tegen Wit-Rusland is België zeker van een plekje in de top twee van zijn kwalificatiegroep. "We speelden hier in Wit-Rusland zowat de perfecte match, met een prachtig resultaat", zegt coach Casteels.

  "Iedereen was erg gemotiveerd, van onderschatting was geen sprake en dan krijg je een zege met een verschil van een kleine 30 punten.  Wit-Rusland is niet zo sterk als Macedonië, maar het heeft wel een goeie thuisreputatie. Maar het is onze mentaliteit, ook defensief, die het verschil heeft gemaakt."

  "De Belgian Lions blijven groeien en voortbouwen op de progressie die gemaakt wordt. We worden niet alleen basketbaltechnisch sterker, maar ook mentaal. We hebben een team gebouwd en we worden stilaan winners. We groeiden de laatste jaren naar een nieuwe mentaliteit toe."

  "Het EK 2015 is nog ver weg om al ambities uit te roepen. We worden wel stilaan een geheel van talent en staan aan de vooravond van een schitterende toekomst. Er zijn nieuwe namen op komst en de ervaren spelers blijven bevestigen."