• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar houdt geen breuken over aan val

  Zdenek Stybar was een van de topfavorieten om zichzelf op te volgen in de Eneco Tour, maar een zware val in de massasprint heeft een abrupt einde gemaakt aan zijn ambities. Ploegmanager Patrick Lefevere leeft mee met zijn Tsjechische kopman. Onderzoeken hebben uitgewezen dat Stybar gelukkig niets gebroken heeft. "Maar wellicht zit zijn seizoen erop."

  Sporza wou van Patrick Lefevere weten wat de schade bij Zdenek Stybar is. "Het is nog te vroeg om een diagnose te stellen", zegt de manager van Omega Pharma-Quick Step. "Ik kan enkel voortgaan op wat dokter Yvan Vanmol me verteld heeft."

  "Hij vreest voor een hersenschudding, een kaakbeenbreuk, een gescheurde lip en enkele verplaatste tanden. Met al dat bloed ziet het er misschien verschrikkelijker uit dan het is. Hopelijk valt het mee, maar ik denk van niet."

  "Wat er precies gebeurd is? Ik heb de beelden al een paar keer gezien. Die Giant-renner kijkt om tijdens de spurt en tikt het achterwiel van een andere renner aan. Stybar zat aan de andere kant, maar er was geen uitweg meer. Ik vrees dat hij met zijn gezicht vol op de poten van de dranghekken gevlogen is."

  De ploegmaats van Stybar hadden meteen de ernst van de situatie door. "Ik heb mijn ploeg nog nooit zo down gezien. Bijna alle renners waren aan het huilen van ellende."

  "We moeten nu verder, maar de gezondheid van Zdenek primeert. Het kan me eigenlijk niet meer schelen wat er nu gebeurt in de Eneco Tour. Zdenek had nog veel plannen en keek uit naar de komende dagen. Hij had eergisteren al gedemonstreerd hoe je een koers moet winnen."

  "Geen breuken, wel gescheurde lippen"

  Intussen heeft Zdenek Stybar de nodige onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis van Roeselare. "Hij heeft gelukkig niets gebroken", meldt Omega Pharma-Quick Step. "Hij heeft wel diepe snijwonden opgelopen. Enkele tanden zitten los en zijn lippen zijn gescheurd."

  "Stybar is een taaie kerel, maar heeft veel pijn. Hij zal vrijdag zeker niet starten. Wellicht zit zijn seizoen erop", geeft Patrick Lefevere nog mee.