• home
 • video
 • pas verschenen

  Johnny Hoogerland is de eerste renner van Roompot Orange

  Hoogerland ruilt zijn Italiaanse ploeg voor een Nederlandse.

  De nieuwe Nederlandse ploeg Roompot Orange mag een eerste renner verwelkomen. Met Johnny Hoogerland is een mooie naam in huis gehaald. Michael Boogerd is - samen met Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel - een van de ploegleiders in het team.

  Michael Boogerd, die mee het beleid zal bepalen en ook zal optreden als ploegleider, maakte de komst van Johnny Hoogerland bekend in het Nederlandse tv-programma "Knevel en Van den Brink" (zie video hieronder).

  Hoogerland rijdt nu in Italiaanse loondienst bij Androni Giocattoli. In het Roompot Orange Cycling Team zal hij volgend jaar één van de 18 Nederlandse renners zijn. "Ik heb nog niet getekend, maar dat is alleen een formaliteit", zegt de Nederlander die wereldfaam verwierf door zijn prikkeldraadsaga in de Tour.

  "We streven naar een goede mix van ervaren jongens, zoals Hoogerland, en jonge talenten. Voor mezelf is dit voor een deel een droom die uitkomt", zegt Boogerd. "Ik kan jonge renners helpen in hun voorbereiding, al was het nooit echt mijn bedoeling om ploegleider te worden."

  Roompot Orange is een procontinentale ploeg, dat is net onder de WorldTour. Boogerd: "In Nederland is heel veel talent dat niet bij de twee WorldTour-teams terechtkan. Dat willen wij vanaf 2015 een kans geven."

  Michael Boogerd met bloedende onderlip over de nieuwe ploeg (na 40'15"):