• home
 • video
 • pas verschenen

  Castillo: "Wil met Chili naar de Copa America"

  Castillo maakte al enkele belangrijke goals voor Club Brugge.

  Nicolas Castillo is met vier goals in vijf officiële matchen sterk aan het seizoen begonnen. "Ik wil in de basis blijven wanneer De Sutter weer fit is", zegt de spits van Club Brugge, die ook droomt van de Chileense nationale ploeg.

  "Club is me vorig jaar komen halen en ik moest iets teruggeven", beseft Castillo. "Mijn doel is zoveel mogelijk te scoren en kampioen te worden."

  "Ik heb mezelf een doelpuntenaantal opgelegd dat ik wil halen, maar dat hou ik voor mezelf. Als ik het aantal gehaald heb, zal ik ermee naar buiten komen. Ik probeer nu te bewijzen dat ik mijn plaats waard ben. Ik hoop dat ik titularis blijf wanneer Tom De Sutter weer fit is."

  "De nationale ploeg is ook een grote motivatie om nu al in vorm te zijn", zegt de Club-spits in Het Nieuwsblad. "De Copa America vindt in 2015 plaats in Chili, dus daar wil ik als Chileen zeker bij zijn."

  "Deze zomer speelde ik nog met de jeugd, maar dat is nu gedaan. Op 6 en 9 september speelt Chili twee oefenwedstrijden tegen Mexico en Haïti. Als ik blijf voortdoen zoals ik bezig ben, denk ik dat ik geselecteerd zal worden voor de eerste ploeg. Maar ik probeer die selectie niet te veel in mijn hoofd te steken."

  "Tegenstander schrik aanjagen zoals Zlatan"

  Castillo noemt Zlatan Ibrahimovic zijn grote voorbeeld. "Ik probeer soms zijn acrobatische bewegingen na te bootsen, maar meestal hou ik van de eenvoud waarmee hij speelt. Hij maakt het niet te moeilijk als spits: ruimte maken en schieten op doel. Ik probeer ook net als Zlatan mijn tegenstander schrik aan te jagen. Je moet hem duidelijk maken dat hij het niet makkelijk zal hebben."