• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour over Anderlecht: "Geen gemakkelijke beslissing"

  Steven Defour poseert met zijn nieuwe shirt.

  Anderlecht heeft een grote vis aan de haak geslagen. Rode Duivel Steven Defour heeft een contract getekend bij de landskampioen. "Ik wil vooral mijn spelplezier terugvinden en een hoger niveau halen", zegt de aanwinst. "Ik hoop dat de fans dit op prijs stellen", reageert het bestuur.

  Steven Defour stond de voorbije weken op de radar van Anderlecht en PSV. "Toen er interesse van Anderlecht was, heb ik eigenlijk niet te lang getwijfeld", zegt Defour, die voor vijf seizoen bij paars-wit getekend heeft.

  "De wil om te spelen was zo groot. Dat is het belangrijkste. Het project van PSV is natuurlijk vergelijkbaar. Het waren twee interessante opties, maar Anderlecht heeft een grotere inspanning gedaan. Dat we ook Champions League spelen? Dat is ook belangrijk. Het is een kans om me in de kijker te spelen."

  Defour heeft een rijk verleden bij Standard, de grote rivaal van Anderlecht. "Het was niet de gemakkelijkste beslissing, dat geef ik gerust toe. Maar Anderlecht ging heel overtuigend te werk en dat heeft de doorslag gegeven. Ik heb vijf prachtige jaren bij Standard gehad, maar nu geef ik alles voor Anderlecht."

  Defour leek in zijn Standard-periode wel nooit beste vrienden met Anderlecht. "Ik heb altijd respect gehad voor RSCA", reageert hij. "Het is niet omdat ik altijd op het randje tegen hen gespeeld heb, dat dit een belemmering zal zijn. Ook het contact met het bestuur was altijd al goed."

  "Bij Porto ben ik blijven stilstaan"

  "Ik wil Anderlecht helpen om vooruit te gaan. Ik heb altijd alleen met het oog op mijn club gespeeld en dat zal nu niet anders zijn. Verder wil ik vooral mijn spelplezier terugvinden en een hoger niveau halen."

  "De voorbije drie jaar bij Porto ben ik wat blijven stilstaan. En dat betekent achteruitgaan. Nu ga ik er weer volle bak tegenaan. Of ik fysiek klaar ben? Voor de trainingen wel", lacht Defour. "Ik heb geen oefenduels met Porto gespeeld, maar door hier te spelen zal ik wel weer ritme krijgen."

  Voorzitter: "Een van grootste transfers ooit"

  "We zijn bijzonder trots dat een speler zoals Steven Defour onze ploeg komt versterken", reageert voorzitter Roger Vanden Stock, die vandaag verjaart. "Dit is, volgens mij, een van de grootste transfers die Anderlecht ooit gerealiseerd heeft."

  "Ik hoop dat de supporters onze nieuwkomer op prijs zullen stellen, zowel voor zijn talent als voor zijn winnaarsmentaliteit."

  "Er zijn verjaardagen die je vergeet en er zijn verjaardagen waar je over 10 jaar nog met je kleinkinderen over praat", richtte manager Herman Van Holsbeeck zich tot de voorzitter. "Het mooiste geschenk voor de voorzitter is de komst van Steven."

  "Een international die terugkeert naar België en naar Anderlecht, dat is al heel lang geleden. Ik ben al jaren supporter van Steven en eindelijk hebben we hem kunnen halen. Hij is de man die de positie kan invullen waar we naar zoeken. Samen zullen we grote dingen realiseren."

  Ook trainer Besnik Hasi was uiteraard in zijn nopjes. "Ik ben ontzettend blij. Ik wist al langer dat het bestuur er mee bezig was, maar een toptransfer realiseren heeft tijd nodig. Steven kan ons helpen met zijn mentaliteit en kwaliteit."

  Het parcours van Steven Defour

  • 2004-2006: Racing Genk
  • 2006-2011: Standard
  • 2011-2014: Porto (Por)
  • nu: Anderlecht