Fellaini scoort bij thuisdebuut van Van Gaal

di 12 augustus 2014 22:31
Kan Fellaini zich met zijn goal in de gunst van Van Gaal spelen?
Marouane Fellaini heeft in een oefenmatch tegen Valencia zijn eerste goal voor Manchester United gemaakt. Hij speelde samen met Adnan Januzaj zijn eerste minuten onder Louis van Gaal. Fellaini zorgde er met zijn late goal voor dat Van Gaal zijn debuut op Old Trafford winnend afsloot.

Omdat Manchester United een toernooi in de VS speelde de voorbije weken kon Louis van Gaal zijn Belgen Adnan Januzaj en Marouane Fellaini nog niet aan het werk zien.

Tegen Valencia gunde hij hen allebei een kwartiertje. Toen stond het al 1-1. Rooney had in de eerste helft een penalty gemist, die hij zelf had afgedwongen.

Op een hoekschop kort na de rust opende Fletcher dan toch de score, met een knal vanaf de rand van het strafschopgebied (foto). Valencia ging nadrukkelijk op zoek naar een gelijkmaker en vond die in de 71e minuut. De Gea was kansloos op de volley van Rodrigo.

Diezelfde De Gea was dan weer wel bij de pinken toen Piatti in de rebound voor zijn neus opdook. Een zure misser, want in de extra tijd botste Valencia-doelman Diego Alves op zijn eigen verdediger, waardoor het vervolg voor Fellaini een koud kunstje was.

Courtois speelt hele match, Diego Costa weer trefzeker

Ook Chelsea speelde een laatste oefenmatch voor de start van de competitie. Thibaut Courtois mocht voor het eerst 90 minuten keepen en hij hield de nul tegen Real Sociedad.

Maar blikvanger was andermaal Diego Costa, die in de eerste zeven minuten de 2-0-eindstand vastlegde, eerst op aangeven van Ramires, daarna in de rebound op een schot van Schürrle dat de paal trof.

Hazard kreeg van Mourinho heel wat vlieguren om weer in vorm te geraken. Na 82 minuten werd hij gewisseld.