• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Merckx treurt na dood van wielerliefhebber en vriend Robin Williams

  Merckx: "Ik heb verschillende keren met Robin Williams gefietst."

  Robin Williams was als vriend van Lance Armstrong een graag geziene gast in de Tour. Zo leerde hij ook Eddy Merckx kennen. "Zijn dood is een grote shock", zegt onze landgenoot.

  Eddy Merckx bouwde de voorbije jaren niet alleen een goeie vriendschap op met Lance Armstrong, maar ook met diens vriend Robin Williams. Zijn overlijden komt dan ook hard aan.

  "Ik ben geschrokken van zijn overlijden", zegt Merckx in De ochtend. "Ik vind het heel jammer en ik vond het een heel aangename mens. Hij was een grote supporter van Lance Armstrong en zo heb ik hem leren kennen in de Ronde van Frankrijk."

  "Op mijn zestigste verjaardag heb ik van hem het scenario van de film "Insomnia" gekregen. Ik heb hem niet zo goed gekend, maar hij was een heel aangename mens om een avond mee door te brengen."

  "Hij maakte graag grappen en hij was een fietsfanaat. Hij was vooral goed bevriend met Lance Armstrong, maar hij kende mij en mijn palmares wel. Als je wielerfanaat bent, ken je de naam Merckx. In Amerika heb ik verschillende keren met hem gefietst", besluit Merckx.

  Karl Vannieuwkerke interviewt uitzinnige Williams in de Tour

  Williams: "Eddy was de beste, dat weet jij ook, Lance"