• home
 • video
 • pas verschenen

  Yves Lampaert volgend jaar bij Omega Pharma - Quick Step

  Lampaert reed zich in Kuurne-Brussel-Kuurne in de kijker.

  Topsport Vlaanderen-talent Yves Lampaert heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij OP-QS. "Yves heeft het potentieel om een van de beste renners van zijn generatie te worden", vertelt manager Lefevere verheugd.

  Lampaert, in 2012 Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften en in dezelfde leeftijdscategorie tweede in Parijs-Roubaix, boekte dit seizoen enkele mooie ereplaatsen. Zo werd hij vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne en afgelopen woensdag tweede in de slotrit van de Ronde van Wallonië.

  Bij Omega Pharma-Quick Step kan Lampaert een stap vooruit zetten in zijn ontwikkeling als renner. "Hij kan uit de voeten op de kasseien, kan in de sprinttrein fungeren en hij kan ook een tijdrit rijden", zegt Lefevere.

  "Bij ons heeft hij de tijd om te groeien als renner en kan hij heel veel leren van de ervaren jongens in de ploeg. We zijn heel tevreden met deze transfer en we zijn er zeker van dat hij een onmiddellijke meerwaarde zal zijn."

  Ook Lampaert zelf is heel tevreden met zijn overgang. "Het is een droom die uitkomt. Ik ga heel veel leren bij Omega Pharma-Quick Step en ik zal er dan ook alles aan doen om al vanaf volgend seizoen mijn bijdrage te leveren."

  Dat Lampaert tekent bij OP-QS komt wel als een kleine verrasing. Tijdens de Tour liet zijn ploegleider bij Topsport Vlaanderen, Walter Planckaert, nog optekenen dat hij dicht bij een overeenkomst stond bij Trek.