• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Rui Costa wint natourcriterium van Sint-Niklaas

  Donderdag waren in Lommel de rollen nog omgekeerd.

  De 28-jarige wereldkampioen Rui Costa (Lampre-Merida) heeft vrijdagavond het natourcriterium van Sint-Niklaas gewonnen. De Portugees bleef in een sprint met z'n tweeën de Italiaanse Tourwinnaar Vincenzo Nibali voor. De Italiaan Matteo Trentin maakte het podium compleet.

  Van bij de start lag het tempo hoog. Onder andere Sven Nys probeerde een uitval op te zetten, maar werd na enkele ronden opnieuw tot de orde geroepen. Met nog 13 ronden te rijden sprong geletruidrager Vincenzo Nibali met in zijn gezelschap Rui Costa weg uit de grote groep.

  Meteen was dit de aanzet van de finale. In de achtergrond probeerden vooral de renners van Omega Pharma-Quick Step om de kloof te dichten. Ze slaagden niet in hun opzet, zodat het leidende duo na een vlucht van welgeteld 26 kilometer in de sprint mocht uitmaken wie laureaat zou worden. Rui Costa klopte de gele trui.

  Dumoulin is primus in eigen land

  In Heerlen kleurde het podium Nederlands. Tom Dumoulin was sterker dan zijn landgenoten Sebastian Langeveld en Niki Terpstra.