• home
 • video
 • pas verschenen

  Oleg Tinkov: "Bij 1000 retweets haal ik Sagan"

  Oleg Tinkov houdt wel van straffe uitspraken.

  Peter Sagan is grof wild op de transfermarkt. Oleg Tinkov, de Russische miljardair en eigenaar van Tinkoff-Saxo, zal er dan ook alles aan doen om hem in te lijven. Het team van Alberto Contador kondigt op zijn website ook aan dat het op 3 augustus groot contractnieuws zal bekendmaken.

  "Op 3 augustus, tijdens de Ronde van Polen, en op 7 en 9 augustus, tijdens de Ronde van Denemarken, zullen we enkele opvallende contractverlengingen bekendmaken. Zij moeten onze ambitie, het sterkste team van het peloton zijn, versterken", staat te lezen op de website van het team.

  Misschien maakt Tinkov binnenkort wel de komst van Peter Sagan bekend. Hij is al langer gecharmeerd door de jonge Slovaak, die einde contract is bij Cannondale. Tinkov liet via Twitter verstaan dat hij Sagan zou aantrekken als zijn tweet meer dan 1000 keer werd geretweet. Dat aantal is ondertussen al ruim overschreden.

  Dat Tinkov geen problemen heeft met grote uitspraken bewees hij al in de afgelopen Tour de France. Daar beloofde hij de Pool Rafal Majka nog een Aston Martin als hij voor een tweede keer een bergrit kon winnen.

  Tinkov: "Klaag UCI aan in zaak-Kreuziger"

  Tinkov liet via Twitter ook weten dat hij de Internationale Wielerunie UCI voor de rechter zal dagen in de zaak-Kreuziger. Die werd op non-actief gezet door afwijkende bloedwaarden in zijn Astana-periode. 

  "De UCI was op de hoogte van de onregelmatigheden bij Roman in 2009-2010. Toch gaven ze ons geen informatie toen we hem aantrokken in 2012. Dit kostte mij miljoenen euro's en daarvoor zullen ze dan ook betalen."