• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond: "Als de situatie blijft, zal de wedstrijd niet doorgaan in Israël"

  Spelen de Rode Duivels op 9 september in Cyprus tegen Israël?

  De voetbalbond maakt zich zorgen over de politieke situatie in Israël. Op 9 september openen de Rode Duivels de EK-kwalificatieronde in en tegen Israël. "Op dit moment is het niet veilig om in Israël te voetballen", beseft CEO Steven Martens, die een beslissing van de Europese voetbalbond UEFA afwacht.

  In de Gazastrook woedt momenteel een wrede oorlog. "Verschrikkelijk", vertelt Steven Martens in De ochtend op Radio 1. "Het is een heel zorgwekkende situatie, dat zien wij ook."

  "Tegelijkertijd zijn wij een deelnemer aan een competitie van de Europese voetbalbond UEFA. Het is aan de UEFA om te beslissen hoe die wedstrijd kan verlopen. Wij leggen ons neer bij de regels van het spel."

  "Op dit moment is het niet veilig om in Israël te voetballen. Dat is heel duidelijk. Als de situatie blijft, zal de wedstrijd niet doorgaan in Israël."

  Mogelijk vindt Israël-België plaats op neutraal terrein. In de voorrondes van de Champions League en de Europa League werken Israëlische clubs hun thuiswedstrijden af in Cyprus.