• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro start in 2015 met ploegentijdrit naar Sanremo

  Dit jaar was de eindoverwinning in de Giro voor Nairo Quintana.

  De Ronde van Italië begint volgend jaar op 9 mei met een ploegentijdrit. De renners zullen 18 kilometer tegen de klok rijden tussen San Lorenzo al Mare en Sanremo.

  De Tour ligt nog maar net achter ons, of we kunnen al uitkijken naar de Ronde van Italië. De Giro start volgend jaar met een ploegentijdrit naar Sanremo. Voor de gelegenheid werd een traject langs de Ligurische kust uitgetekend.

  Daarna volgen er nog twee etappes in de Noordwestelijke regio Ligurië. De tweede etappe, over 150 km met start in Albenga en aankomst in Genoa, is gesneden koek voor sprinters. Een dag later volgt een heuvelachtige rit.

  De 98e editie van de Giro eindigt op zondag 31 mei. Waar de eindmeet precies ligt, moet de organisatie nog bekend maken.