• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathieu: "Vier hypotheses over wat er mis is met VdB"

  Dokter Jan Mathieu doet morgen een bloedonderzoek op de rustdag.

  Dokter Jan Mathieu van Lotto-Belisol heeft vier hypotheses over wat de mindere prestatie gisteren van Jurgen Van den Broeck kan verklaren. "Een infectie, zijn valpartijen, te vroeg in vorm of zijn zware dieet."

  De eerste hypothese is dus een infectie. "Zijn vriendin had een mycoplasma-infectie. Jurgen had tot nu geen symptomen, maar vanochtend begon hij wel te hoesten en had hij een verstopte neus en slijmen. Mycoplasma is een soort gripaal proces dat je met een antibioticum kunt behandelen. En we zijn dus gisteren met een kuur gestart."

  "Een tweede plausibele mogelijkheid is dat er nog altijd iets geblokkeerd zit door zijn valpartijen, wat hem verhindert om genoeg kracht te zetten."

  "Ten derde is hij misschien iets te vroeg in vorm geraakt. Hij wou in de Dauphiné voor zichzelf en voor iedereen bewijzen dat hij er terug stond na die valpartij van vorig jaar in de Tour. En hij was in de Dauphiné supergoed."

  "En het vierde is dat hij heel zwaar heeft gedieet. Hij is op een zeer laag gewicht gekomen, waarbij hij gevoeliger is voor allerlei en de weerstand minder is."

  "Je zag gisteren dat Van den Broeck niet helemaal leeg was. Hij zei met dat hij maar tot een bepaald niveau wattage kan gaan. Morgen op de rustdag gaan we een bloedonderzoek doen en dan hopen we 's avonds of daags erna meer te weten."