• home
 • video
 • pas verschenen

  Hannes mikt op Belgisch record 1.500m in Heusden-Zolder

  Hannes wil in Heusden-Zolder een aanval doen op de BR 1.500m.

  Zaterdag wordt in Heusden-Zolder de 35e KBC Nacht georganiseerd. Bij de Belgische deelnemers is het onder meer uitkijken naar Pieter-Jan Hannes die een gooi wil doen naar het Belgische record op de 1.500 meter. Voormalig wereldrecordhouder Asafa Powell loopt de 100m.

  Het Belgische record op de 1.500 meter staat al sinds 1996 op naam van Christophe Impens. Maar niet lang meer als het van Pieter-Jan Hannes afhangt. Hannes heeft zijn zinnen gezet op zijn tijd van 3'34"13.

  "Het achttien jaar oude Belgische record van Christophe Impens van de tabellen lopen zou leuk zijn", zegt Hannes. "Op zijn minst wil ik mijn persoonlijke record (3'35"97) verbeteren. Een scherpe tijd kan van groot belang zijn voor de reeksindeling op het EK, en een iets minder lastige voorronde betekent ook automatisch een iets betere finale."

  Hannes voelt zich klaar voor een aanval op het record, na een buitenlandse stage. "Mijn stage in Font Romeu verliep voortreffelijk. Ik heb heel hard gewerkt. Het is op stage moeilijker om niet te veel te doen, dan te weinig. Bovendien vliegen de kilo's er af, ik sta op dit ogenblik zeer scherp."

  Powell: "Een unieke kans voor mij"

  Een opvallende naam bij de internationale deelnemers is Asafa Powell. De 32-jarige voormalige wereldrecordhouder op de 100m testte in juni 2013 positief op het stimulerend middel oxilofrin. Hij werd voor achttien maanden geschorst, maar mag na een beroepsprocedure ondertussen weer in competitie treden.

  Zijn eerste wedstrijd, een week geleden in Luzern, werd geen groot succes. Hij liep de derde tijd in 10"30. "Ik was veel te nerveus om goed te presteren. Ik heb uiteraard meer races nodig om terug op het niveau van twee jaar geleden te komen", verklaart Powell. "Daarbij past deze meeting. Dit is voor mij een unieke opportuniteit."

  "Toch koester ik geen verwachtingen over mijn tijd. Ik weet echt niet wat te verwachten, maar voor mij telt alleen snel kunnen lopen. Misschien start ik wel op de Memorial Van Damme. Mijn toekomstig doel is de Olympische Spelen in Rio."