• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen Europese duels tussen Russische en Oekraïense clubs

  Axel Witsel en Nicolas Lombaerts spelen met Zenit niet tegen Dnipro.

  Vrijdag wordt in Nyon geloot voor de derde voorronde van de Champions League en de Europa League. In de trommel zitten ook nog Russische en Oekraïense clubs, maar door de gespannen situatie wil de UEFA geen matchen tussen de teams uit die landen.

  In de derde voorronde van de Champions League kan Zenit Sint-Petersburg (Rusland) morgen uitgeloot worden tegen Dnipropetrovsk (Oekraïne). Maar daar steekt de UEFA, gezien de gespannen politieke situatie, dus een stokje voor. Hetzelfde scenario zal zich ook voordoen bij de loting voor de Europa League.

  Ook over de situatie in Israël heeft de UEFA een standpunt ingenomen. "Voorlopig mogen geen Europese duels in Israël afgewerkt worden", klinkt het.