• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen benefietcross "Boonen and friends" dit jaar

  Boonen (m) en organisator Peeters (r) op de vijfde en voorlopig laatste editie.

  Vijf jaar al zamelt Tom Boonen samen met bevriende (ex-)wielrenners geld in voor een goed doel met een veldrit aan het Zilvermeer in Mol. Maar dit jaar komt er geen zesde editie. "Het valt gewoon allemaal niet meer te combineren", zegt organisator Wilfried Peeters.

  De cross, waar elk jaar heel wat renners en ex-renners uit binnen- en buitenland aan deelnamen, vraagt te veel tijd van drijvende kracht Wilfried Peeters, ploegleider bij Omega Pharma-Quick Step.

  "Het is een jammerlijke beslissing, maar dit jaar gaat de cross niet door", zegt Peeters. "We hebben vijf mooie edities achter de rug, maar zo'n organisatie vraagt heel wat medewerkers en tijd."

  "Bovendien crost mijn zoon Yannick ook intensief in het veld in die periode. Het valt gewoon allemaal niet meer te combineren." Een definitief einde van "Boonen and friends" is deze beslissing niet. "We nemen nu gewoon een sabbatjaar. In 2015 zien we wel weer."

  Vorig jaar bracht de vijfde editie van de benefietcross een recordbedrag van 137.000 euro op voor de vzw "Move to improve", waar Boonen peter van is. Zdenek Stybar (foto) won de laatste twee edities.