• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire: "Gelukkig nog niet in de problemen gekomen"

  Keukeleire imponeerde met de zesde plaats in de kasseienrit.

  Ook debutant Jens Keukeleire heeft zijn eerste Tourweek achter de rug. In de kasseienrit imponeerde de renner van Orica-GreenEdge als beste Belg. "Voorlopig wil ik nog een paar keer terugkomen naar de Tour, maar vraag het me nog eens over twee weken."

  "Ik heb de etappes al redelijk goed verteerd. Ik was vooral benieuwd of de Vogezen zouden lukken na een week koersen, maar ik ben altijd mooi binnen tijd binnengekomen. Ik ben nooit in de problemen gekomen, dus ik mag zeker niet klagen."

  "Gelukkig was het nooit echt koud dit weekend. Het was nat en gevaarlijk, maar de temperaturen vielen mee. Hopelijk blijft het nu mooi weer tot in Parijs."

  "De Tour ligt wel volledig binnen mijn verwachtingen. Ze rijden hier effectief veel sneller dan in andere wedstrijden. Geen enkele ploeg is dan ook ongeschonden aan de rustdag geraakt. Maar ik ben gelukkig nog niet gevallen."

  "Ook de media-aandacht is met geen enkele andere koers te vergelijken. Ik ben heel blij dat ik dit nu al mag meemaken. Voorlopig ben ik hier graag en wil nog een paar keer terugkomen, maar vraag het me nog eens over twee weken."