• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen worden negende op Europa Cup in Tallinn

  Berings werd derde op de 100m horden.

  België heeft zich op de Europa Cup in Tallinn verzekerd van het behoud in de eerste liga, de tweede klasse van de Europa Cup atletiek. België eindigde als negende. De nummers elf en twaalf degraderen.

  Zaterdag bezette België nog de tiende plaats, maar onder meer door de zege van de Belgische mannen op de 4x400 meter en de overwinning van Arnaud Art in het polsstokspringen, stegen de Belgen nog een plaats.

  De slotdag was nochtans niet goed begonnen. Adrien Deghelt werd gediskwalificeerd op de 110 meter horden. Daarna zetten Philip Milanov met een tweede plaats in het discuswerpen en Eline Berings en Bashir Abdi met derde plaatsen op de 100m horden en de 3000 meter, orde op zaken.

  Uiteindelijk strandden de Belgen op een half punt van de achtste plaats. De winst was voor Wit-Rusland, voor Noorwegen en Finland. Zij promoveren naar de Super League.