• home
 • video
 • pas verschenen

  Demol: "Andy en Fränk delen kopmanschap in Tour"

  Ondanks zijn magere prestaties blijft Trek geloven in Andy Schleck.

  Andy Schleck hoeft zich geen zorgen te maken over de Tour, waarin Trek hem samen met broer Fränk als pion uitspeelt voor het klassement. "Maar het wordt wel tijd dat Andy iets toont in de Ronde van Zwitserland", vertelt zijn ploegleider Dirk Demol.

  Samen met Alberto Contador leek hij in 2009 klaar om de Tour jarenlang te domineren. Maar de laatste 2,5 jaar draait het voor geen meter bij de jongste Schleck.

  Op het Luxemburgs kampioenschap (2013) na - waarin hij 10e eindigde - wist hij zich nergens in de top tien te nestelen. "Toch is  Andy straks samen met broer Fränk de uitgesproken klassementspion on de Tour", zegt Dirk Demol in Het Laatste Nieuws.

  In de Ronde van Zwitserland legt Andy de laatste hand aan zijn Tour-voorbereiding en bekleedt hij voorlopig de 43e plek. "Dat is niet goed. De aankomsten bergop (dit weekend, red.) worden belangrijk voor hem", zegt Demol. "Daar moet hij toch eens iets tonen."

  "Maar met Andy weet je nooit. Toen Thomas De Gendt in 2011 na een beklijvend duel de jongste Schleck won op de slotklim, naderde Andy geen meter op De Gendt. En wie stond op het tweede trapje van het Tour-podium..."