• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Normaal gezien traint Kompany morgen"

  Wilmots begon zijn perspraatje met meer informatie over Kompany.

  Op zijn dagelijkse persconferentie heeft Marc Wilmots meer uitleg gegeven over de blessure van Vincent Kompany. "We moeten nog afwachten. Maar ik zal sowieso geen risico nemen met hem", zegt de bondscoach over zijn aanvoerder. "We wachten gewoon af."

  Kompany bleef gisteren binnen met een lichte verrekking in zijn lies. Verder was Wilmots karig met zijn commentaar, vandaag ging hij er wel dieper op in.

  "In de laatste vijf minuten (van de wedstrijd tegen Algerije, red) voelde Vincent iets. Hij had gehoopt dat het na een nacht slapen weg zou zijn, maar dat was niet zo."

  "Dan hebben we beslist om geen risico te nemen en hem twee dagen met Lieven Maesschalck en de medische staf te laten werken. En normaal gezien moet hij morgen weer kunnen meetrainen."

  "Maar ik zal geen enkel risico nemen met Vincent. We staan er goed voor, het is niet het moment om gekke dingen te gaan doen. Hoe zijn blessure evolueert? Ik ben geen dokter en ben daar altijd voorzichtig mee. We wachten gewoon af."

  Jan Vertonghen en Anthony Vanden Borre zijn optimistischer. "Vinnie staat er altijd voor het team. Het zegt voldoende dat hij zelfs met een gebroken oogkas een wedstrijd uitspeelde", zei Vertonghen.

  Ook boezemvriend Vanden Borre heeft er een goed oog in. "Hij kan altijd fysieke pijntjes overwinnen, dus daar maak ik me weinig zorgen over."

  "Mignolet traint morgen weer in doel"

  Wilmots kreeg ook een vraag over de blessure van Simon Mignolet, die gisteren wel met de bal trainde, maar niet als doelman. "Hij heeft een snee tussen zijn duim en wijsvinger", zegt Wilmots. "Dat is gehecht."

  "Erg is dat niet, er is inwendig niks geraakt, het is wel een beetje ongemakkelijk. Ook in zijn geval wilden we gewoon geen risico nemen. Maar morgen traint hij weer in doel. En ik moet zeggen: hij heeft me verbaasd met zijn balgevoel."

  "Heb alleen maar positieve selectieproblemen"

  Wilmots wilde traditiegetrouw nog niets lossen over zijn basiselftal tegen Rusland. "Ik heb alleen maar positieve selectieproblemen", zei de bondscoach.

  Of Dries Mertens en Marouane Fellaini, de doelpuntenmakers tegen Algerije, tegen Rusland mogen starten, is dus nog altijd niet duidelijk.

  "Dries is iemand die met zijn snelheid en beweeglijkheid altijd iets bijbrengt als hij invalt. Maar we moeten hem en ook Kevin Mirallas niet als joker bekijken. Bij mij is alles mogelijk en dat weten de spelers ook. Het groepsgevoel primeert."

  "Ik heb opties te over en kan bijvoorbeeld perfect met het voormalige middenveld van Standard spelen (Witsel, Defour, Fellaini). Alle spelers staan klaar, iemand als Defour bijvoorbeeld toont een enorme honger op training."