• home
 • video
 • pas verschenen

  Watt: "Een aantal Belgische clubs toont interesse"

  Tony Watt speelde het voorbije seizoen op huurbasis bij Lierse.

  De jonge Schot Tony Watt liet vorig seizoen mooie dingen zien bij Lierse, al botste hij ook met coach Stanley Menzo. De aanvaller is intussen teruggekeerd naar Celtic, maar de kans bestaat dat hij komend seizoen toch weer in België voetbalt. "Ik sta open voor eender welke club, behalve Lierse", klinkt het.

  Tony Watt werd vorig seizoen door Celtic uitgeleend aan Lierse, waar hij acht keer scoorde. De 20-jarige aanvaller bewaart prima herinneringen aan zijn Belgische periode, maar doorbreken bij Celtic blijft wel zijn eerste prioriteit.

  "Ik wil mijn droom om bij Celtic door te breken niet te snel opbergen. Ik zal eerst praten met de nieuwe Celtic-coach Ronny Deila. Als hij mij niet wil, keer ik terug naar België. Een aantal Belgische clubs is geïnteresseerd. Blijkbaar deed ik het dus toch goed bij Lierse", zegt Watt aan benefoot.net.

  "Ondanks een aantal akkefietjes vond ik het geweldig in België. Het voetbal is technischer en zeker niet harder dan in Schotland. Als het Celtic niet wordt, sta ik open voor eender welke Belgische club, behalve Lierse."

  Lierse dus niet, want daar werd hij door coach Stanley Menzo naar de B-kern gestuurd. "Hij zei me constant dat ik dingen verkeerd deed, maar ik scoorde altijd. Hij zou beter zeggen dat ik hem geholpen heb. Voor mij bestaat hij niet meer. Ik wil niets meer met hem te maken hebben."

  Volgens de kranten zou Watt nu op het verlanglijstje van onder meer Oostende en Standard staan. "Ik moet zorgen dat ik klaar ben voor eender welke uitdaging. Er zijn zeker drie goeie Belgische teams geïnteresseerd en mogelijk hap ik toe", aldus Watt.