• home
 • video
 • pas verschenen

  Henderson verrast peloton in Ster ZLM Toer

  Henderson bleef de aanstormende meute net voor.

  Gregory Henderson (Lotto-Belisol) heeft de derde rit in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Nieuw-Zeelander ontsnapte in de slotkilometer en bleef de aanstormende meute net voor. Farrar won de sprint van de geklopten voor Greipel. Kittel werd slechts 22e, maar blijft leider.

  Op de Cauberg - scherprechter in de Amstel Gold Race - brak het peloton in twee stukken. Onder meer Kittel, Gilbert en Meersman had de trein niet gemist.

  Maar na de geanimeerde beginfase smolt alles weer samen. Het sein voor zes dapperen om een aanval op poten te zetten. Yannick Eijssen (BMC) en Dries Hollanders (Metec) hielden de Belgische eer hoog voorin.

  In de slotfase was hun liedje uitgezongen. Henderson probeerde in de laatste kilometer het peloton te verrassen met een uitval en hield stand. Farrar won de sprint voor de tweede plek. Greipel - voor wie Henderson normaal als locomotief fungeert - werd derde.

  Marcel Kittel (foto) kwam niet in het stuk voor en legde beslag op de 22e plek. De Duitser blijft wel leider. Morgen vertoeft het peloton op Belgische bodem en ligt de finish in La Gileppe.

  Bart Leysen: "Een mooi gebaar van Greipel"

  Na afloop van de derde rit was Bart Leysen, ploegleider bij Lotto-Belisol, in zijn nopjes. "Greipel liet in de slotkilometer professioneel het gat vallen", vertelde Leysen.

  "Dit was de ideale gelegenheid om zo'n truc uit te halen. Ik vond het alvast een heel mooi gebaar van Greipel, die Henderson op dei manier bedankt voor al het werk die hij al heeft verzet voor zijn kopman."

  "We zijn naar hier gekomen voor een ritzege, maar onze rol is nog niet uitgespeeld. We hebben een sterke Tim Wellens, die misschien morgen nog het een en ander kan laten zien."

  Uitslag rit 3:

  01. Gregory Henderson (NZe) 190,5 km in 4u30'26"
  02. Tyler Farrar (VS) - zelfde tijd
  03. André Greipel (Dui)
  04. Michael Van Staeyen
  05. Coen Vermeltfoort (Ned)
  06. Paul Martens (Dui)
  07. Kenny van Hummel (Ned)
  08. Mike Teunissen (Ned)
  09. Roy Jans
  10. Wesley Kreder (Ned)
   

  Stand na rit 3

  01. Marcel Kittel (Dui)
  02. Gianni Meersman - op 5"
  03. Tyler Farrar (VS) - z.t.
  04. Philippe Gilbert - 7"
  05. Gregory Henderson (NZe) - 9"
  06. Brian van Goethem (Ned) - 12"
  07. Tim Wellens - z.t.
  08. Jos van Emden (Ned) - 13"
  09. Thomas Dekker (Ned) - z.t.
  10. Dylan van Baarle (Ned) - 17"