• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogunjimi: "Ruytinx is een goeie kerel, maar alleen als je aan zijn kant staat"

  Ogunjimi speelde afgelopen seizoen voor OH Leuven.

  Sinds Marvin Ogunjimi tweeënhalf jaar geleden Racing Genk verliet voor het Spaanse Mallorca, is de carrière van de 26-jarige spits steil bergaf gegaan. In Sport/Voetbalmagazine van deze week vertelt Ogunjimi over die periode. Wij selecteerden enkele opmerkelijke passages.

  Over de Rode Duivels

  In de periode voor zijn transfer speelde Ogunjimi zeven keer voor de Rode Duivels. Daarin scoorde hij vijf keer. Zijn laatste match was de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland in 2011. Zijn ploegmaten van toen spelen op dit moment het WK in Brazilië.

  "Er is niet veel meer veranderd aan de groep van toen. Ik weet dat Marc Wilmots me graag mocht. Als ik mijn niveau had behouden, was ik er gewoon bij geweest. Het is nu niet zo. Ik heb geen rancune, maar het doet wel pijn."

  "Als ik de Rode Duivels zie, zie ik een vriendengroep en daar was ik graag bij geweest. Ik had moeten voortdoen zoals ik toen bezig was."

  Over zijn relatie met OHL-speler Ruytinx

  Na uitleenbeurten aan Standard en Beerschot, kwam Ogunjimi vorig seizoen bij OH Leuven terecht. Daar klikte het na een tijdje niet meer met boegbeeld Bjorn Ruytinx.

  "Ik kon goed overweg met Bjorn, tot ik zag hoe hij niet iedereen correct behandelde. Vooral voor de jongeren was hij hard. Ik ben zo opgevoed dat je altijd respect moet hebben voor anderen. Nu zag ik dingen die niet door de beugel konden."

  "Tegen Genk blesseerde hij Benji De Ceulaer, een vriend van me. Een week later blesseerde hij Mehdi Carcela, nog een vriend. Wat hij na die wedstrijd in de kleedkamer heeft gezegd was er voor mij over."

  "Dat was het moment waarop ik me helemaal ben beginnen afsluiten en steun ging zoeken bij Logan Bailly. Daarop is de kliek rond Ruytinx zich tegen mij en Logan gaan keren."

  "Bjorn is een goeie kerel, maar alleen als je aan zijn kant staat. Hij voelde zich groter dan de groep en sommigen hadden het daar moeilijk mee. Maar ik was de boeman, samen met Logan."

  Over zijn toekomst

  Ondertussen heeft Ogunjimi onderdak gevonden bij de Noorse kampioen Stromsgodset. Vanaf 15 juli is hij speelgerechtigd.

  "Dat de kampioen van Noorwegen me een contract van tweeënhalf jaar heeft aangeboden, wil toch zeggen dat er nog iets is. Ik weet zeker dat ik sterker dan ooit terugkom. Ik ben te jong om mijn carrière te laten schieten."

  "Maar ik heb stabiliteit nodig en die heb ik nu. Ik heb een contract, mijn vriendin en ik hebben ons verloofd en in september wordt ons tweede kindje geboren. Stel dat ik nu ook nog met Stromsgodset de Champions League bereik? Hoe mooi zou dat zijn?"