• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Ik knip mijn haar af als we het WK winnen"

  Marouane Fellaini moest tegen Algerije vrede nemen met een plaats op de bank, maar had bij zijn invalbeurt een gepast antwoord klaar. Met zijn goal luidde hij de Belgische remonte in. Maar Fellaini blijft rustig. "We zullen pas feesten als we iets winnen", zegt hij.

  Op het trainingsveld verschenen woensdag enkel de spelers die niet tegen Algerije hadden gespeeld. Marouane Fellaini vormde samen met Thibaut Courtois de uitzondering. Een kwestie van motivatie?

  "Neen, helemaal niet", zegt Fellaini. "Het was de keuze van de coach. Hij beslist, ik voer uit. Dat de anderen konden ontspannen? Als er gewerkt moet worden, is dat maar zo. Ik protesteer daar niet tegen."

  Hoe beleefde Fellaini de eerst WK-triomf gisteren? "We hebben vooral gereisd, er was geen tijd om te feesten. Dat zullen we doen als we iets winnen. Wat ik onder winnen versta? Gewoon, zo ver mogelijk geraken."

  Fellaini leek lang in de running voor een basisplaats, maar hij begon uiteindelijk op de bank. "Als je daarover mekkert, geraak je niet vooruit. Iedereen wil in de basis, zelfs de derde doelman. De coach kent mijn kwaliteiten, ik kan de ploeg iets bijbrengen. Maar je moet voor de ploeg spelen. Als je enkel aan jezelf denkt, zul je snel thuis staan."

  De goal tegen Algerije was de 9e treffer in de interlandcarrière van Fellaini. Was het zijn belangrijkste ooit? "Ik scoor op het WK, dat kun je met niets vergelijken. Het was van goudwaarde, want dat doelpunt heeft ons bevrijd en gelanceerd."

  "Het was een groots moment. Je zorgt voor opluchting bij de coach, de ploeg, je familie en je geboorteland. Ik zag ook de foto's van het feestgedruis in België. Het is mooi om een verenigd België te zien."

  "Haren af als we het WK winnen? Deal!"

  Sporza herinnerde Fellaini aan een uitspraak die hij ooit gedaan heeft. "Als ik de Champions League win, knip ik mijn haren af", zei Fellaini een tijd geleden. "Ik heb die beker nog nooit gewonnen, mijn kapsel blijft dus", reageerde de Manchester United-middenvelder nu.

  Al liet Fellaini zich meteen verleiden tot een nieuwe weddenschap. "Als we het WK winnen, knip ik mijn haren af. Of ik zeker ben? Ja, absoluut. We hebben een deal", beloofde Fellaini plechtig.

  Was die goal overigens geen revanche voor een matig seizoen bij United? "Neen, totaal niet. Ik speel hier ook niet voor een transfer. We zullen wel zien wat de nieuwe coach (Louis van Gaal, red.) brengt. Maar ik voel me nog goed bij United."