• home
 • video
 • pas verschenen

  Charline Van Snick kent haar lot op 4 juli

  Van Snick pakte brons op de Spelen van Londen.

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS zal op 4 juli een uitspraak doen in de zaak rond de Luikse judoka Charline Van Snick (23). Die testte vorig jaar positief op het gebruik van cocaïne tijdens het WK in Rio De Janeiro, waarna ze voor twee jaar werd geschorst. Het TAS is haar laatste strohalm om een schorsing te vermijden.

  Voor de olympische medaillewinnares betekent de uitspraak het einde van een maandenlange soap. Ze hoopt uiteraard op de vrijspraak, zo staat te lezen in La Dernière Heure.

  Van Snick heeft altijd volgehouden dat ze nooit bewust cocaïne heeft gebruikt. Op 16 mei trok ze dan ook samen met haar advocaat Jean-Paul Flagothier en toxicoloog Jan Tytgat naar Lausanne om haar zaak te verdedigen. Een uitspraak volgt op 4 juli.