• home
 • video
 • pas verschenen

  "Xavi tekende voorcontract bij Al Arabi"

  Heeft Xavi zijn laatste match voor Barcelona gespeeld?

  Nu Spanje uitgeschakeld is in de eerste ronde van het WK, kan Xavi rustig aan zijn eigen toekomst beginnen te denken. Die zou niet langer bij Barcelona liggen. Dan Petrescu, coach van Al Arabi in Qatar, claimt dat de 34-jarige middenvelder op weg is naar zijn team.

  De hoogconjunctuur van de Spaanse nationale ploeg liep niet toevallig gelijk met de succesjaren van Barcelona. De ruggengraat van het Spaanse elftal werd gevormd door spelers van Barça, met Xavi als exponent.

  De gracieuze middenvelder is een product van de geroemde jeugdopleiding van Barcelona, maar op zijn 34e is hij niet langer ongenaakbaar. In de tweede WK-wedstrijd tegen Chili was hij een van de pionnen die opgeofferd werden en dat scenario zou zich ook wel eens kunnen voltrekken bij Barcelona.

  Xavi heeft in Camp Nou nog een contract voor twee seizoenen, maar volgens de Spaanse pers rekent Barça niet langer op de diensten van zijn regisseur. Xavi zou zelfs al een akkoord hebben met Al Arabi, een club uit Qatar.

  Dan Petrescu, ex-Roemeens international en nu coach van Al Arabi, verkondigt in de Roemeense pers alvast dat Xavi naar zijn team komt. "Hij heeft aanbiedingen gehad van andere clubs, maar hij heeft al een voorcontract getekend bij Al Arabi", zegt Petrescu.

  "Ik heb hem persoonlijk gesproken in verband met een overgang, maar omdat het WK nog aan de gang is, is het moeilijk om het nieuws te bevestigen."