• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "We hebben veel cafébazen blij gemaakt"

  "We hebben nooit getwijfeld."

  De driepunter van de Belgen is een pak van het hart bij elke Rode Duivel. Invallers Fellaini en Mertens vertellen hoe ze de Algerijnen te grazen namen, terwijl Vertonghen uitlegt waarom hij die penaltyfout maakte.

  "We hadden enorm naar deze match uitgekeken, het is niet leuk om als een van de laatste ploegen aan het toernooi te beginnen", zegt Kevin De Bruyne.

  "We wisten dat het een moeilijke match zou worden en die 0-1 halfweg de eerste helft maakte het natuurlijk niet makkelijker."

  "Ze kropen zelfs met elf man achter de bal en vormden een heel sterk blok. Ik denk dat deze ploeg nog punten zal sprokkelen in de volgende matchen."

  "Eden en ik hadden het heel moeilijk op onze flank. We hebben geen bal gezien, alles zat op slot. Dat ik daar stond, was voor mij een kleine verrassing. Maar ik heb op die positie al goeie matchen gespeeld."

  "Over de eerste helft kunnen we niet tevreden zijn, maar na de rust hebben we sneller en slimmer gespeeld. We zijn vooral niet in paniek geraakt en er kwam meer ruimte. Algerije kreeg het fysiek lastig en zo hebben we hen een beetje kunnen slopen."

  "Veel mensen zullen misschien zeggen dat het voetballend niet goed was, maar dan moet het maar op een andere manier. Dat hebben we gedaan."

  Fellaini: "Wist meteen dat keeper het moeilijk zou krijgen"

  • Marouane Fellaini: "We hebben in de tweede helft het verschil gemaakt. Toen de coach me bracht, zei hij dat ik als tweede aanvaller moest spelen. Op het moment dat de voorzet van Kevin De Bruyne kwam, heb ik er mijn hoofd tegengezet en wist ik meteen dat het moeilijk zou worden voor de keeper. De bal ging er uiteindelijk mooi in. Ik ben zeer tevreden. Mijn familie zat ik in de hoek van het stadion en daarom ben ik daar mijn goal gaan vieren."
  • Dries Mertens: "Het is de keuze van de coach om me op de bank te laten beginnen. Dat is moeilijk, maar je moet dat accepteren. Ik ben blij dat ik kunnen scoren heb, dat is zeer leuk. Ik hoop er volgende keer wel meteen bij te zijn. De 2-1 is een goal voor het team, mijn familie in het stadion en België. Ik maakte na mijn goal een gebaar met mijn vingers om duidelijk te maken dat mijn vader nu zijn snor moet scheren. Het is zeer belangrijk om met drie punten te beginnen, ook de tweede wedstrijd moeten we winnen."

  Kompany: "We hebben veel cafébazen gelukkig gemaakt"

  De eeuwig coole Vincent Kompany moest achteraf toegeven dat de WK-koorts hem toch ook even te pakken had. "De eerste 15 minuten waren we heel nerveus. Net op het moment dat we in de match geraken, slikken we die tegengoal."

  "Voor de rest hebben we niets weggegeven. Het was alleen moeilijk om dit blok te breken. Al beseften we wel dat we iets beter konden spelen."

  "Maar we hebben nooit getwijfeld. Deze ploeg heeft al zo vaak een scheve situatie rechtgezet. De vervangingen hebben het verschil gemaakt. Bij ons maakt het zelfs niet eens uit wie er invalt."

  "Het was een rare eerste helft, pas op het einde hebben we het echte België gezien."

  De Rode Duivels zullen voorlopig niet al te veel feesten, maar Kompany beseft wel dat dat in België anders zal zijn.

  "Ik hoop dat de mensen ervan kunnen genieten. We zullen veel cafébazen blij gemaakt hebben vandaag."

  Vertonghen: "Ik dacht dat Kompany de bal zou wegkoppen"

  • Jan Vertonghen: "Wat er mis ging bij die penaltyfase? Ik stond aanvankelijk nog voor Feghouli, maar ik had verwacht dat Vince de bal zou wegkoppen. Ik had die overtreding natuurlijk niet moeten maken, dus ik begrijp wel dat de mensen zeggen dat het een domme fout was. Tot dat moment speelden we iets te langzaam. Dat deden we na de rust beter. Logisch dat er druk was. De hele wereld kijkt naar ons, maar we lopen daar niet voor weg. Het is zeer belangrijk dat we niet beginnen met een nederlaag."
  • Daniel Van Buyten: "Het is niet evident tegen een team dat zo verdedigend speelt. Het is logisch dat we wat verkrampt begonnen. De jonge spelers weten niet zo goed wat ze kunnen verwachten. Maar we zijn geduldig gebleven. En twee mooie goals van de kleine en de grote."
  • Eden Hazard: "Algerije trok zich met 11 terug. We gingen daar niet zo slecht mee om, maar één foutje betalen we cash. Dat is normaal op een WK. Maar we hebben het hoofd nooit laten hangen."
  • Divock Origi: "Alles gaat snel, ik ben nu op mijn 19e al mogen invallen op een WK. Maar ik probeer dat ook wat te relativeren. Ik ben natuurlijk wel zeer blij, zo'n WK is toch iets speciaals. Ik vind dat we een goeie match gespeeld hebben. De opluchting is groot, dat zag je na de twee doelpunten. Tegen Rusland wordt het weer moeilijk, maar als we winnen, spelen we de tweede ronde."
  • Axel Witsel: "In het eerste kwartier waren we zenuwachtig. Zo'n eerste match op een WK, het is toch wel iets. We hebben naar ons spel moeten zoeken, maar we hebben onze prooi nooit losgelaten, ook niet na de 0-1. We hebben de bal goed laten rondgaan en de invallers maakten het verschil. Ik ben ook tevreden voor Fellaini. Dit WK kan voor hem een mooie revanche worden na zijn seizoen bij Manchester United."