• home
 • video
 • pas verschenen

  Halilhodzic: "De Bruyne maakt overtreding bij 2-1"

  "Misschien dachten mijn spelers dat België toch nooit zo scoren?"

  Algerijns bondscoach Vahid Halilhodzic moest toegeven dat hij "op een van de beste Europese landen is gebotst". Toch zat hij met de 2-1 van Mertens in de maag. "Als we Brazilië waren geweest, was er zeker voor een fout gefloten."

  "We zijn ontgoocheld, want we waren dicht bij een stunt", was Vahid Halilhodzic ontroostbaar na België-Algerije. "In de rust was ik zeker dat we iets speciaals gingen doen. Maar plots kregen sommige van mijn spelers schrik."

  "In de tweede helft ondergingen we te veel het spel. We liepen niet meer zo veel. Misschien dachten mijn spelers dat de Belgen toch nooit zouden scoren?"

  "Bij die eerste goal zie je dat we soms nog te naïef zijn. Die tweede goal had nooit mogen tellen, want er was een fout op Feghouli (tackle van De Bruyne)."

  "Als we Brazilië waren geweest, had de scheidsrechter wel gefloten. Het is altijd hetzelfde voor kleine landen zoals Algerije", sakkert de Bosniër.

  "Maar we zijn sowieso op een van de beste landen van Europa gebotst. België was op het einde ook frisser. En met Fellaini bracht het een speler in met uitzonderlijke fysieke kwaliteiten. Hij heeft de match doen kantelen."