• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens en Malisse zetten samenwerking al stop

  Op Roland Garros zat Malisse nog in de tribunes voor Flipkens.

  Na amper anderhalve maand is het al tot een breuk gekomen tussen Kirsten Flipkens en Xavier Malisse. Malisse werd begin mei aangesteld als coach van Flipkens, maar volgens de vader van Flipkens "klikte het niet".

  Begin mei maakte Kirsten Flipkens bekend dat ze ging samenwerken met Xavier Malisse. "Ik ben trots dat ik met hem kan werken", klonk het toen bij de Sportvrouw van het Jaar.

  Maar anderhalve maand later wordt er al een punt gezet achter de samenwerking. Vorige week was er in Birmingham al geen spoor van Malisse en dat zal dus ook niet het geval zijn in Rosmalen, waar Flipkens vanavond in actie komt.

  Volgens Het Nieuwsblad had Malisse op Roland Garros al laten verstaan dat hij tijdens de zomer niet zou kunnen optrekken met Flipkens. "Het klikte ook niet zo goed als verwacht", zegt vader Marino Flipkens.

  In afwachting van een oplossing kan Flipkens wellicht terugvallen op een coach van Tennis Vlaanderen. Ook een nieuwe samenwerking met ex-coach Ann Devries behoort tot de mogelijkheden.