• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weer wending in Antwerp-soap: "Hebben toch alle handtekeningen"

  Er is dan toch een akkoord over de schadeclaim van Eddy Wauters (archief).

  Een nieuwe dag, een nieuw verhaal: de soap rond de licentie van tweedeklasser Antwerp begint groteske vormen aan te nemen. Vannacht is er dan toch een akkoord bereikt met ex-voorzitter Eddy Wauters over zijn schadeclaim. Dat meldt de oudste club van het land vanochtend in een persbericht.

  Door een claim van 5 miljoen euro van Wauters gaf de Licentiecommissie in eerste instantie geen licentie aan Antwerp. Voor het BAS probeert Antwerp nog via een beroepsprocedure het kleinood te bemachtigen. Een akkoord met Wauters is daarbij cruciaal.

  Dat was er vorige week eerst via investeerder Saif Rubie, maar dat werd opgeblazen door Antwerp omdat die meteen ook de club helemaal wou overnemen.

  Donderdag bij het BAS kwam Antwerp met een mondeling akkoord via een tussenpersoon op de proppen, maar vrijdag kwam de melding alweer dat Wauters weigerde te tekenen.

  Vannacht is de situatie echter weer veranderd: "Na nachtelijke onderhandelingen is onze club verheugd te kunnen melden dat er alsnog een akkoord met de heer Wauters bereikt werd", opent een communiqué op de clubsite.

  "Alle nodige handtekeningen werden reeds verzameld, zodat de documenten tijdig naar het BAS opgestuurd zullen kunnen worden." Antwerp houdt wel nog een slag om de arm: "We benadrukken dat het verkrijgen van de licentie nog géén uitgemaakte zaak is, maar de kansen van onze club zijn wel sterk toegenomen."

  Maandagavond moet Antwerp een tweede keer voor het BAS verschijnen. In de loop van volgende week volgt dan de beslissing over een licentie. Als er geen licentie komt, moet Antwerp naar derde klasse.